Skiteam Midden Nederland

Talentendag zondag 18 juni 2023

02 mei 2023

Skiteam Midden Nederland organiseert zondag 18 juni a.s

een Talentendag op Snowworld Zoetermeer

Ben jij heel sportief en wil jij een stoere sport doen?

-        Ben jij in de leeftijd van 6 jaar of ouder,

-        Kun jij voor je leeftijd al aardig goed skiën of wil jij dat graag leren,

-        Wil jij leren in de echte sneeuw een gave slalom te skiën ?

Dan is misschien wat hier verder geschreven staat, precies wat jij zoekt.

Je hebt misschien wel eens op de televisie internationale skiwedstrijden gezien, bijvoorbeeld in Oostenrijk, Canada of Frankrijk, Worldcup of bij de Olympische winterspelen, en je dacht

“dat is gaaf, dat zou ik ooit ook wel willen doen”.

Of, er wordt in de plaats waar jij met wintersportvakantie bent, een jeugd skiwedstrijd gehouden en je zou wel mee willen doen.

Of, aan het einde van je skilessen in de sneeuw of in de hal wordt er een wedstrijd gehouden, je vond dat leuk, deed dat goed en je zou willen dat je dat vaker kon doen.

Maar, kan dat? En hoe dan?

Als je dat wil weten, kom dan naar onze TALENTENDAG

ZONDAG 18 JUNI 2023 op de sneeuwbaan Snowworld Zoetermeer

Stuur je gegevens naar o.v.v. ‘Talentendag 2023’

Kunnen Nederlandse kinderen wel aan wedstrijdskiën in de sneeuw doen? Ja natuurlijk en hoe! Misschien heb je wel eens de naam gehoord van goede Nederlandse wedstrijdskiërs als Kiara Derks, Maarten Meiners, Harald de Man of Steffan Winkelhorst. De Nederlandse Ski Vereniging werkt er samen met skiteams als Skiteam Midden Nederland hard aan om meer kinderen in contact te brengen met de skisport. Skiteam Midden Nederland is als talentteam officieel gecertificeerd door de nationale bond en telt veel skiërs met een NOC*NSF talentstatus, die in hun leeftijd tot de Nederlandse top behoren. Ons doel is om jong Nederlands skitalent op te leiden tot goede alpine wedstrijdskiërs. Onze uitgangspunten zijn kleinschaligheid, kwaliteit en plezier in de skisport.

Onze naam laat je anders denken, maar Skiteam Midden Nederland traint met kinderen uit heel Nederland en doet dit inmiddels al ruim 30 jaar. Vele Nederlandse (jeugd)kampioenen zijn hieruit voortgekomen, waaronder onze hoofdtrainer Nanda Dorré en meer in de afgelopen jaren Martijn Smak, Peter Krol, Ties de Jonge en recent bij de scholieren, Lorena Dorré. Zij zijn allemaal ooit als 6-, 7- of 8-jarige bij ons skiteam begonnen. Elk jaar zoeken wij nieuwe jonge talenten, die graag heel goede wedstrijdskiërs willen worden en later misschien met veel enthousiasme in hun voetsporen willen treden.

De Talentendag van 18 juni is daar een prima gelegenheid voor. Op deze dag kun je laten zien hoe goed jij al kunt skiën. Maar we kijken naar veel meer. Het is niet zo dat alleen de beste skiërs in het skiteam kunnen komen. Graag willen, plezier in het skiën en veel inzet zijn heel belangrijk. De kinderen die geselecteerd worden op de Talentendag en willen deelnemen, beginnen het eerste seizoen met trainingen op de sneeuwbaan. Heb jij al een goed niveau en ben jij voldoende zelfstandig dan kun jij ook door de trainers uitgenodigd worden om al een sneeuwstage in het buitenland mee te gaan of zelfs direct in het sneeuwteam in te stromen.

Het programma van de dag ziet er ongeveer als volgt uit:

10.00 – 10.30 uur         ontvangst, aanmelden en als nodig huren skimateriaal

10.30 uur                     korte algemene info en uitleg

10.45 – 12.00 uur         testen skitechnische vaardigheden en aanleg op de sneeuwbaan

12.00 – 13.00 uur         omkleden, lunchen en verplaatsen naar de sporthal

13.00 – 14.15 uur         testen (sport)motorische vaardigheden en inzet in de sporthal

14.30 uur                     afsluiting van de dag

De deelname is kosteloos. Alleen gelden de kosten voor entree voor de sneeuwbaan en eventueel huur van materiaal.

Lijkt het je leuk om te kijken of er in jou ook een wedstrijdskiër zit, overleg dan eens met je ouders en, als zij het goed vinden, meld je dan aan voor de Talentendag op 18 juni a.s.

 

 

Meer informatie vind je op onze facebook pagina of op www.skiteam-midden-nederland.nl

Wij hopen jou en je ouders op zondag 18 juni te ontmoeten

Rob Haks, voorzitter Skiteam Midden Nederland