Get Adobe Flash player
Home Midden Nederland 5 Top-3 plaatsen overall Kids Cup

postheadericon Midden Nederland 5 Top-3 plaatsen overall Kids Cup

Midden Nederland 5 Top-3 plaatsen overall Kids Cup

Zondag 15 april vormde de sneeuwhal van Snow World Landgraaf het decor voor de finale Kids Cup wedstrijden in de sneeuw. Na de 5e wedstrijd, een slalomwedstrijd, op Snow World Landgraaf kom het eindklassement opgemaakt worden van de belangrijkste Nederlandse seriewedstrijd in de sneeuw voor de jeugd van 8 tot 15 jaar georganiseerd door de Nederlandse Skibond, de N.Ski.V.Skiteam Midden Nederland nam ook aan deze wedstrijd met bijna het voltallige sneeuwteam deel en had daarmee een flink aandeel in de deelname naast de andere deelnemende skiclubs. onze skiërs hadden bij deze finale wedstrijd echter ook een flink aandeel in de resultaten. In het overall klassement behaalde Skiteam Midden Nederland maar liefst 5 Top-3 plaatsen.

Met deze resultaten is Skiteam Midden Nederland dit seizoen het best presterende skiteam van Nederland bij de aspiranten categorie. Een bijzonder compliment voor onze jonge skiërs en hun trainers. 

Bij de aspiranten I meisjes eindigde Nicky Kamp met 63 punten op de 3e plaats.
Bij de aspiranten I jongens stonden twee skiërs van Midden Nederland op het podium
-       Jilles Douze met 100 punten afgetekend op de 1e plaats
-       Maurits de Boer met 77 punten op een prima 3e plaats
Verder eindigde Bjørn Tielker als 4e en Koos Westendorp als 5e. Daarmee waren er van de 5 best geklasseerde skiërs maar liefst 4 van Skiteam Midden Nederland!
Bij de aspiranten II meisjes eindigde Kiara Derks met drie 1e plaatsen en twee 2e plaatsen, totaal 115 punten, op de 1e plaats overall. Het verschil met de nummer 2, Julia Spaans, was maar liefst 37 punten.
Bij de aspiranten II jongens maakte Peter Krol jammer genoeg in het tweede deel van de slalom een fout en ging uit de wedstrijd. Peter stond na 4 wedstrijden op 1 punt afstand van de als nummer 1 geplaatste Edward Etty en wilde alles op alles zetten om dit geringe verschil goed te maken. Helaas betekende zijn fout dat hij voor deze 5e wedstrijd 0 punten kreeg. Daarmee had Peter geen mogelijkheid meer om Edward Etty in te halen. Toch  eindigde Peter in het totaal klassement alsnog op de 2e plaats. Een prima prestatie. Timo Vonk eindigde als 4e en Daniël Vonk als 5e. In deze groep waren er van de 5 best geklasseerde skiërs 3 van Skiteam Midden Nederland.
 
Sponsoren

Drinkwaard Fischer Komperdell Lange Uvex Goldwin PHG Hestra Odlo Toko  

Facebook Image